Media Ukkie Dagen


Balans: Bewegen met media

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Balans tussen mediagebruik en andere activiteiten

Op een gezonde manier tv kijken, kan dat? En wat is te veel schermtijd voor mijn kind? Geen gekke vragen, want ieder kind gaat vroeg of laat met digitale media aan de slag. Dat is leuk, kan leerzaam zijn en het kan ouders nét dat beetje ruimte geven in een drukke dag.

We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan.

Tijdens de Media Ukkie Dagen (van 24 t/m 31 maart) gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? En lang achter elkaar of juist afgewisseld met andere activiteiten? Kortom, hoe bewegen ze mét media?

Doe mee en deel je verhaal

Bewegen met media kan bijdragen aan een gezonde balans tussen bewegen en zitten. Er zijn tal van manieren waarop we kinderen en ouders kunnen inspireren om in beweging te komen met media. Daarom geven we inspiratie, richting en concrete tips voor gezonde en actieve mediagebruik.

Dus, op welke manier help jij opvoeders om kinderen in beweging te laten komen met media? Doe mee aan de campagneweek en deel je verhaal!


Wat is er te doen in de bibliotheek?

Tijdens de Voorleespret met Peuters besteden we aandacht aan de Media Ukkie Dagen. Bewegen met media kan bijdragen aan een gezonde balans tussen bewegen en zitten. Er zijn tal van manieren waarop kinderen en ouders in beweging kunnen komen met media. Tijdens de Voorleespret met peuters geven we een inspiratiesessie voor gezond en actief mediagebruik. 

Save the date:

  • Nederweert | 10 maart 2023 om 9.15 uur
  • Weert | 29 maart 2023 om 9.15 uur
  • Heel | 31 maart 2023 om 9.30 uur
  • Heythuysen | 12 april 2023 om 9.45 uur

Webinar ‘Kom in beweging met media’

Het webinar heeft als doel deelnemende ouders en grootouders te laten nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind. Is er sprake van balans en hoe zou voor hen het ideaal zijn?

Ook krijg je tips om meer balans aan te brengen en laten we zien welke media kinderen juist in beweging zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen).

Naast concrete tips wordt je ook nog een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met voorbeeld dat jij zelf geeft? Is er sprake van balans, of wil je ook iets veranderen? 

Aanmelden

Dinsdag 28 maart van 20.00 - 21.00 uur

Duik samen met DeniseBontje (Mediasmarties.nl) in het leven van jonge kinderen. Wat heeft een jong kind nodig? Hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging?

Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van NetwerkMediawijsheid.

Meld je aan via onderstaande knop. Je komt dan op het aanmeldformulier waar je je registreert voor het webinar.

Aanmelden voor het webinar