Nationale Voorleesdagen


Speciale actie

Maak je kindje gratis lid tijdens de Voorleesdagen en ontvang gratis het vingerpoppetje Coco. Je krijgt je gratis vingerpoppetje zodra de bibliotheken weer zijn geopend en zolang de voorraad strekt. Voor kinderen van 1½ t/m 5 jaar.

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 staat de bibliotheek in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen te bevorderen.

Heel veel plezier!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het bezorgt hun vooral heel veel plezier! Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.


Wat is er te doen in de bibliotheek?

Ga thuis aan de slag met prentenboeken. Vanaf 20 januari delen we op deze pagina de linkjes per prentenboek. Met deze linkjes heb je toegang tot een interactieve omgeving (Thinglink). Hiermee kun je samen voorlezen, knutselen en zingen, THUIS! Op het moment dat het jou uitkomt.

Coco kan het!

De link komt snel online!

Petra

Nog even geduld! De link komt snel online.


Prentenboek Top 10
 • Coco kan het!

  Loes Riphagen

  Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft. Prentenboek met krachtige, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Coco kan het!

 • De jongen en de walvis

  Linde Faas

  Sam is vaak alleen. Dat vindt hij fijn. Op een dag komt hij op zee in een storm terecht. Hij ontmoet een bijzondere walvis met wie hij veel mooie dingen beleeft. Totdat Sam weer naar huis moet. Maar waarom voelt het daar ineens zo anders? Groot prentenboek met uitbundige aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De jongen en de walvis

 • Dit is Uil

  Jacqui Lee, Libby Walden

  Op een tak in het bos zit Uil te slapen. Kun je helpen Uil wakker te maken? Kriebel maar op zijn buik. En als dat niet helpt, klap dan drie keer om de zon uit te doen. Interactief prentenboek met felgekleurde illustraties op een zwarte ondergrond, flappen en doe-opdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dit is Uil

 • Eén voor jou, twee voor mij

  Jörg Mühle

  Beer vindt in het bos drie paddenstoelen. Hij brengt ze naar Wezel, die heerlijk kan koken. Als de paddenstoelen klaar zijn, krijgen de vrienden ruzie over wie de derde paddenstoel mag opeten. Dan wordt het probleem onverwacht opgelost. Prentenboek met grappige tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Eén voor jou, twee voor mij

 • Kom je mee?

  Grootzus (Rotterdam), Sjoerd Kuyper

  Nesta’s ouders zijn gescheiden. Zijn vader woont hoog in een flat, dus mag Nesta’s kat Bardo niet mee als hij daar slaapt. Voor zijn zwemdiploma-A krijgt Nesta een ingelijste foto van Bardo cadeau. Maar daar neemt Nesta mooi geen genoegen mee. Prentenboek met kleurrijke collages. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kom je mee?

 • Mijn handen dansen

  Ingrid Godon, Riet Wille

  Met mijn vuist kan ik trommelen, met mijn mond kan ik een rondje maken en met mijn handjes kan ik ook heel veel doen, zoals zwaaien of klappen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke, zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn handen dansen

 • Naar de wolven

  Anna Woltz

  De hond Fabeltje vindt het nieuwe speeltje van zijn bazen maar niets. Het mag op de bank en in het grote bed! Op een nacht heeft hij er genoeg van en sluipt naar het wiegje... Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Naar de wolven

 • Op weg

  Leo Timmers

  Een haas racet voorbij in een raceauto en een vogel maakt een mooie looping in zijn vliegtuig. En waar gaan die raket, die volgepakte auto en die onderzeeboot naartoe? Vierkant, tekstloos hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties van voertuigen en beweegbare elementen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op weg

 • Petra

  Marianna Coppo

  Petra is een prachtige, dappere berg. Of is ze een steen? Nee, ze lijkt toch meer op een glad en glanzend ei. Dan gooit een vogel haar uit het nest en belandt ze in het water. Petra wordt een eiland. Of toch een coole steen? Prentenboek met eenvoudige, fantasierijke tekeningen in sfeervolle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Petra

 • Wat rijmt er op stoep...?

  Harmen van Straaten

  Thomas is op weg naar zijn jarige oma. Onderweg ziet hij een zak snoep liggen, maar een hond gaat ermee vandoor. Thomas gaat erachteraan en zo begint een hilarische achtervolging door de stad. Prentenboek met dynamische kleurenillustraties en tekst op verrassend, grappig rijm waaraan steeds een woord ontbreekt. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat rijmt er op stoep...?