Nederland Leest: Duurzaam

De duurzaamste campagne van het jaar!

Nederland Leest - 1 t/m 30 november

Nederland Leest heeft dit jaar het thema Duurzaam.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Kom tijdens Nederland Leest naar de bibliotheek en wordt getrakteerd met het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. Met een samenstelling van Onno Blom en de columns van Aaf Brandt Corstius.

Een boek cadeau

Volwassenen die lid zijn van Bibliocenter krijgen (zolang de voorraad strekt) in de maand november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in een duurzame tas van Bibliocenter.


Wat is er te doen in de bibliotheek?

30 okt. / Aaf Brandt Corstius

Duurzaam doen in het dagelijkse leven met stof tot nadenken. Grappig en ontnuchterend. Journalist, columnist en programmamaker. Dat is Aaf Brandt Corstius

13 nov. / Wildlife rondom Antarctica

De bekende Nederweerter natuurfotograaf Otto Plantema vertelt over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de vele natuurreizen naar Antarctica en de ver afgelegen, meestal onbewoonde eilanden rondom Antarctica. Zijn nieuwste boek Around the World for Albatrosses over bescherming en bedreiging van de albatros doet je verbazen en genieten.

20 nov. / Overleef de supermarkt!

Teun van de Keuken heeft al van veel mensen bewustere consumenten gemaakt. Hij bekend van het populaire televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde. Hij legt feilloos de marketingtrucs bloot uit de supermarkt en de levensmiddelenindustrie.

27 nov. / Klein maar fijn wonen

Marjolein Jonker over de levensfilosofie van deze vernieuwende woonvorm. Hoeveel ruimte heb je nodig om prettig te wonen? Marian Arts van de gemeente Weert vertelt over het belang ervan in onze veranderende maatschappij.


Nederland Leest JUNIOR

Kindercolleges

Natuurlijk hebben we ook duurzame activiteiten gepland voor de kinderen. Twee leuke kindercolleges die perfect aansluiten bij het thema.

13 nov. / Superkrachtbronnen 

Ga mee op onderzoek naar verschillende energiebronnen op energie-eiland en leer meer over de voor- en nadelen van deze bronnen.

27 nov. / Weer, Klimaat en Duurzaamheid

We gaan tijdens het kindercollege ontdekken dat weer, klimaat en duurzaamheid veel met elkaar te maken hebben.


Boeken die passen bij het thema


Het duurzaamst is nog altijd een bibliotheekabonnement

— Volkskrant 14 augustus