Nederland Leest: Voeding

November in het thema voeding

Nederland Leest heeft dit jaar het thema Voeding. Omdat we moeten weten wat we eten.

En we gaan er een speciale maand van maken. We hebben leuke activiteiten rondom dit thema en er is dit jaar ook weer een gratis boek voor bibliotheekleden. 

Lezing: Joël Broekaert

14 november 19.30 uur

Hij wordt betaald om te eten. Restaurantrecensent in NRC, culinair columnist voor VN, bekend van het boek “De alleseter” en tv programma “De 5 smaken van Joël”... Lees meer.

Lezing: Thee en proeverij

22 november 14.00 uur

Een lezing vol met theeën en hapjes door Linda Cebrian-Rampen van Theeplantage het Zuyderblad uit Soerendonk... Lees meer.

Film: Babette's Feast

10 november 14.00 uur

Dit is een Deense dramafilm uit 1987 die in 1988 de Oscar voor de beste anderstalige film won. Een film vol kunstzinnige passies en verborgen verlangens... Lees meer.

Kinder CupCake Middag

7 november 14.00 & 14.45 uur

Speciaal in het thema van dit jaar (voeding) van Nederland Leest gaan we samen heerlijke Cupcakes maken.

Gratis boek

Volwassenen die lid zijn van Bibliocenter krijgen (zolang de voorraad strekt) in de maand november gratis het boek 'Je bent wat je leest'. Vijf thema's, vijf auteurs. Het geschenkboek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen: vijf culinaire kopstukken belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik. Zo vormt het boek een verfijnd menu met: fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten.

Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. 

Voor niet-leden

Ben je geen lid? En wil je toch het gratis boek ontvangen? Vul dan deze vragenlijst in. Je krijgt een bevestiging in je mail als bewijs van deelname. Laat deze e-mail vanaf 1 november zien in de bibliotheek bij jou in de buurt en krijg het boek ‘Je bent wat je leest’ cadeau. 

Je kunt hiervoor bij de volgende vestigingen terecht: 
Baexem, Haelen, Heel, Heythuysen, Horn, Ittervoor, Linne, Maasbracht, Nederweert, Neer, Roggel, Stramproy en natuurlijk Weert.

Boekentips Voeding

We hebben bij Bibliocenter natuurlijk ook super veel leuke en interessante boeken rondom de subthema's Koken, Cultuur en lifestyle, Gezondheid, Voedingstechnologie en Milieu.

Playlist Voeding

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. Zij hebben een speciale playlist samengesteld met muziek rond het thema Voeding.

Zet je tanden in deze overheerlijke playlist vol voedzame muziek.