Zomerlezen

Het is tijd voor Zomerlezen: van juni tot eind augustus vieren we de lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek!

Of je nu van romans of thrillers houdt, in de tuin leest of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Lezen laat je zonnig en zorgeloos ontspannen – dát is het Zomerlezengevoel. We helpen je graag bij het kiezen van boeken voor aankomende zomer. 


7 t/m 13 juni

Tij­dens deze themaweek richten we ons vizier op de misdaadboe­ken van deze eeuw in Crime of the Century. De Spannende Week wordt op zaterdag 5 juni voorafgegaan door de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2021.

21 t/m 27 juni

Supporters van Oranje komen aan hun trekken tijdens dé sportzomer van 2021. In De Oranje Week is er uiteraard veel aandacht voor sportboeken, maar ook andere oranje thema’s worden niet geschuwd. 

5 t/m 25 juli

Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. Van ro­mantische feelgood tot historische romans.

2 t/m 8 augustus

Tijdens De Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community. 

23 t/m 29 augustus

Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van de vele (lees)tips om je wereld groener te maken. Denk aan boeken van en voor wereldverbeteraars, boeken die gaan over het klimaat en de natuur, maar ook de vegetarische keuken.