Vrijwilligers voor het project ‘Voor ’t zelfde geld’

Project in Maasgouw

'Voor ‘t zelfde geld' is een programma dat speciaal bedoeld is voor mensen die hun administratie op orde willen brengen en houden en die moeite hebben met lezen, rekenen en/of schrijven. Een vrijwillig maatje helpt hen daarbij.

Wat ga jij doen?

Bibliocenter Maasgouw zoekt hiervoor vrijwilligers die mensen willen helpen bij het op orde brengen en houden van de thuisadministratie. Aan de hand van de vraag van de deelnemer bepaal je samen welke onderdelen jullie behandelen. Daarvoor is een uitgewerkt programma en handig materiaal beschikbaar, zodat je op een hele fijne manier met je deelnemer aan de slag kunt gaan. Je ontmoet je deelnemer twintig keer, ongeveer 1 tot 1,5 uur per keer, gedurende een half jaar. 

Wie zoeken wij?

We zoeken vrijwilligers die goed en geduldig informatie kunnen overdragen en de training ‘Voor ’t zelfde geld’ willen volgen (een tot twee bijeenkomsten). Uiteraard krijg je professionele begeleiding en een gratis abonnement van de Bibliotheek. Ook vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

Solliciteer hier!

Heb je interesse om mensen vooruit te helpen?

Vul dan het formulier in op www.bibliocenter.nl/vrijwilligers.

Om te solliciteren of voor meer informatie mag je ook contact opnemen met Carien van Eijden van Bibliocenter via cvaneijden@bibliocenter.nl.  

Aanmelden als vrijwilliger

Terug naar alle vacatures

Wil je eerst meer informatie?

Wil je eerst meer informatie over het project 'Voor 't zelfde geld' of over hoe je als vrijwilliger hierbij kan helpen? Bezoek dan vrijblijvend de informatieavond in de bibliotheek in Maasbracht op 5 april, of kom op 12 april naar de informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Heel.