Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg

Gepubliceerd op: 27 mei 2022 11:53

Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg

Donderdag 19 mei kwamen bestuurders van gemeenten, maatschappelijke partners en werkgevers uit Midden-Limburg samen voor de kickoff van het Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg. Samen gaan zij aan de slag om inwoners die moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden te bereiken en te motiveren.

Laaggeletterdheid komt in iedere gemeente voor. Het houdt in dat mensen moeite hebben met lezen en/of schrijven, maar ook met rekenen en digitale vaardigheden. 

De ondertekening van het taalakkoord is het startpunt om met een breder netwerk van partners aan de slag te gaan om inwoners die moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden te bereiken en te motiveren. En dit is hard nodig! Maar liefst 15% van de Midden-Limburgse beroepsbevolking heeft moeite met deze basisvaardigheden. 

Signalering van de problematiek, samenwerken met werkgevers en onderlinge kennisdeling zijn onderwerpen die gemeentegrenzen overstijgen. Maar ook lokaal zijn er verschillende organisaties al aan de slag met dit onderwerp.

Ook Bibliocenter deelnemer Taalakkoord

Wil jij jou vaardigheden in lezen, schrijven en/of rekenen verbeteren, of ken jij iemand die dit graag wil, loop dan vooral eens binnen bij een vestiging van Bibliocenter. Wij kunnen jou en/of bekenden met ons aanbod een goed eind op weg helpen.

afbeelding: Gemeente Maasgouw