Werken bij de bieb

Wil je graag werken bij de bieb?

Houd deze pagina dan goed in de gaten. Al onze vacatures publiceren we op onze website.


Openstaande vacatures

Taaltrainer Nederlands

Bibliocenter is op zoek naar een taaltrainer. Samen met je collega’s binnen ons DigiTaalhuis ga je aan de slag om NT1 en NT2 deelnemers te begeleiden en te stimuleren door hen maatwerk te bieden.  

Lees meer en solliciteer

Taalvrijwilligers voor Heel, Maasbracht en Nederweert

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen zich thuis te voelen in Maasbracht en vind je het leuk om andere culturen te leren kennen, dan is taalvrijwilliger echt iets voor jou. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilliger gevraagd voor de bibliotheek in Neer

Als gastvrouw/heer maak je de bibliotheek in Neer tot een aantrekkelijke ontmoetingsplaats. Je ontvangt onze bezoekers, maakt hen wegwijs in de bibliotheek en helpt bij het vinden van boeken.

Lees meer en aanmelden

Voorleesvrijwilliger in een gezin, in de gemeente Nederweert en Maasgouw

Bibliocenter zoekt vrijwilligers voor het project Voorlezen Thuis. Dit project stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren op hun eigen manier. Het vergroot het leesplezier van kinderen en geeft ouders handvatten om (voor)lezen een blijvende plek te geven in het gezin. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilligers gevraagd bij taallessen aan Oekraïners - per direct!

Bibliocenter organiseert voor de mensen uit Oekraïne Nederlandse taallessen in Weert. Vrijwilligers helpen bij de eerste start van spreken en lezen. Dat doen zij op de locatie waar deze groep mensen woont. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilliger voor de cursus 'Voor jou en je kind!' in Weert

De cursus ‘Voor jou en je kind!’ biedt ouders van peuters, kleuters en kinderen op de basisschool hulp bij het stimuleren van de taalontwikkeling, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes of het stellen van vragen. Hierdoor worden ouders zelf ook (taal)vaardiger.

Lees meer en aanmelden

Voorleesvrijwilligers voor de bibliotheek in Stramproy 

Voorlezen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie van kinderen, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Vind je het leuk om op woensdagmiddag bij Bibliocenter Stramproy voor te lezen aan kinderen tussen 3 en 8 jaar? Kom dan ons voorleesteam versterken. Wekelijks wordt voorgelezen en geknutseld tussen 14.00 en 14.45 uur in de bibliotheek.

Aanmelden

Taalvrijwilligers Maasbracht

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen zich thuis te voelen in Maasbracht en vind je het leuk om andere culturen te leren kennen, dan is taalvrijwilliger echt iets voor jou. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilligers voor de bibliotheekpunten in Haelen en Horn

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? En wil jij je talent en enthousiasme inzetten voor de klanten van de bibliotheekpunten in Haelen en/of Horn? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Lees meer en aanmelden

Gezocht: taalvrijwilligers Taalcafé Heel

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken, dan is dit misschien wel iets voor jou!

Lees meer en aanmelden

Taalvrijwilliger Open Inloop: Wij zoeken een vrijwilliger die wil helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal.

Lees meer en aanmelden

Taalvrijwilliger Taalcafe Maasbracht: Wij zoeken een vrijwilliger die wil helpen bij het beter spreken van de Nederlandse taal. 

Lees meer en aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger

Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger draag een steentje bij aan onze missie: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo maken we samen de bibliotheek!

Wij vragen: affiniteit met mensen en media, representatief en klantvriendelijk, je kunt werken met een computer en je bent minimaal een vast dagdeel per week beschikbaar. 

Meld je hier aan


Meer over Bibliocenter

Meer weten over ons ‘hoe, waarom en wat?’ Bekijk de uitgebreide toelichting in ons jaarverslag en beleidsplan.

Bibliocenter is een vernieuwende bibliotheekorganisatie in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, een werkgebied van ruim 125.000 inwoners. De bibliotheek fungeert als Open Leer Centrum waar formeel en informeel leren en ‘een leven lang leren’ worden ondersteund door programmering van een digitaal en fysiek aanbod van cursussen, workshops, netwerkbijeenkomsten etc. 

Als voorziening die voor, naast en na de school beschikbaar is blijven we inzetten op de functies lezen, leren en informeren. Een belangrijke en brede rol in de samenleving waarmee we het lezen stimuleren, laaggeletterdheid bestrijden, mensen helpen met het aanleren van digitale vaardigheden en met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Bibliocenter is er voor iedereen: van jong tot oud, van elk opleidingsniveau en elke achtergrond.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.