Werken bij de bieb

Wil je graag werken bij de bieb?

Houd deze pagina dan goed in de gaten. Al onze vacatures publiceren we op onze website.


Openstaande vacatures

Taalvrijwilliger voor iemand met Nederlands als moedertaal

Wij zijn op zoek naar een taalvrijwilliger voor een jongeman met Nederlands als moedertaal. Je oefent met lezen, schrijven en/of rekenen. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilliger voor de cursus 'Voor jou en je kind!' in Weert

De cursus ‘Voor jou en je kind!’ biedt ouders van peuters, kleuters en kinderen op de basisschool hulp bij het stimuleren van de taalontwikkeling, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes of het stellen van vragen. Hierdoor worden ouders zelf ook (taal)vaardiger.

Lees meer en aanmelden

Vrijwilliger die als eventmanager workshops willen begeleiden

Heb jij zin in een leuk project? Bibliocenter is, in samenwerking met Stichting JobOn, op zoek naar een vrijwilliger die enkele dynamische workshops wil begeleiden voor werkzoekenden. Leerzaam voor jou én voor de deelnemers! Geef jezelf én je c.v. een boost en meld je aan, dan kun je in september al jouw eerste groep begeleiden.

Lees meer en aanmelden

Taalvrijwilligers voor Heel, Maasbracht en Nederweert

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen zich thuis te voelen in Maasbracht en vind je het leuk om andere culturen te leren kennen, dan is taalvrijwilliger echt iets voor jou. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilligers gevraagd bij taallessen aan Oekraïners - per direct!

Bibliocenter organiseert voor de mensen uit Oekraïne Nederlandse taallessen in Weert. Vrijwilligers helpen bij de eerste start van spreken en lezen. Dat doen zij op de locatie waar deze groep mensen woont. 

Lees meer en aanmelden

Voorleesvrijwilligers voor de bibliotheek in Stramproy 

Voorlezen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie van kinderen, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Vind je het leuk om op woensdagmiddag bij Bibliocenter Stramproy voor te lezen aan kinderen tussen 3 en 8 jaar? Kom dan ons voorleesteam versterken. Wekelijks wordt voorgelezen en geknutseld tussen 14.00 en 14.45 uur in de bibliotheek.

Aanmelden

Taalvrijwilligers Maasbracht

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen zich thuis te voelen in Maasbracht en vind je het leuk om andere culturen te leren kennen, dan is taalvrijwilliger echt iets voor jou. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilligers voor de bibliotheekpunten in Haelen en Horn

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? En wil jij je talent en enthousiasme inzetten voor de klanten van de bibliotheekpunten in Haelen en/of Horn? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Lees meer en aanmelden

Taalvrijwilliger Open Inloop

Wij zoeken een vrijwilliger die wil helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal.

Lees meer en aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger

Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger draag een steentje bij aan onze missie: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo maken we samen de bibliotheek!

Wij vragen: affiniteit met mensen en media, representatief en klantvriendelijk, je kunt werken met een computer en je bent minimaal een vast dagdeel per week beschikbaar. 

Meld je hier aan


Meer over Bibliocenter

Meer weten over ons ‘hoe, waarom en wat?’ Bekijk de uitgebreide toelichting in ons jaarverslag en beleidsplan.

Bibliocenter is een vernieuwende bibliotheekorganisatie in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, een werkgebied van ruim 125.000 inwoners. De bibliotheek fungeert als Open Leer Centrum waar formeel en informeel leren en ‘een leven lang leren’ worden ondersteund door programmering van een digitaal en fysiek aanbod van cursussen, workshops, netwerkbijeenkomsten etc. 

Als voorziening die voor, naast en na de school beschikbaar is blijven we inzetten op de functies lezen, leren en informeren. Een belangrijke en brede rol in de samenleving waarmee we het lezen stimuleren, laaggeletterdheid bestrijden, mensen helpen met het aanleren van digitale vaardigheden en met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Bibliocenter is er voor iedereen: van jong tot oud, van elk opleidingsniveau en elke achtergrond.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.