Vrijwilliger voor de cursus 'Voor jou en je kind!' in Weert

Kinderen in taalarme gezinnen lopen een groter risico om op te groeien tot laaggeletterde volwassene. Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Sommige ouders hebben hier een steuntje in de rug bij nodig. 

De cursus ‘Voor jou en je kind!’ biedt ouders van peuters, kleuters op de basisschool hulp bij het stimuleren van de taalontwikkeling, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes of het stellen van vragen. Hierdoor worden ouders zelf ook (taal)vaardiger.

Bibliocenter zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van deze cursus. 

De cursus wordt gegeven aan een kleine groep ouders. Het materiaal bestaat uit themaboekjes voor ouders van kinderen van 2 tot 5 jaar met titels als Dieren, Feest en Knutselen en Het Weer. Voor alle bijeenkomsten is lesmateriaal beschikbaar.

Wat ga jij doen?

In samenwerking met een beroepskracht verzorgt de vrijwilliger bijeenkomsten op basis van de gekozen modules van de oudercursus 'Voor jou en je kind!' (max. 1,5 uur per bijeenkomst). In de cursus komen ouderbetrokkenheid en leesbevordering aan de orde. 

De bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats op de basisschool. 

De vrijwilliger gaat ouders op een coachende manier begeleiden door te adviseren, motiveren en te stimuleren.

Je krijgt als vrijwilliger een korte training om de cursus ‘Voor jou en je Kind!’ aan de ouders te kunnen geven.

Je krijgt ook een gratis abonnement bij Bibliocenter.

Solliciteer hier!

Heb je interesse om mensen vooruit te helpen? 

Om te solliciteren of voor meer informatie kun je contact opnemen met Kyra El Âtiki van Bibliocenter via k.elatiki@bibliocenter.nl, of bel 088-2432018.

Mail en meld je aan

Terug naar alle vacatures