Kindercolleges

Tijdens een kindercollege komt een expert een kort college geven; ofwel veel weetjes vertellen. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen. In elk college staat een ander onderwerp centraal. 

Op deze pagina vind je alle kindercollleges. Ben je ook zo nieuwsgierig en dol op weetjes? Meld je aan! De kindercolleges zijn voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar.

Deelname is gratis. Meld je gauw aan, kom luisteren en stel al je vragen!


Wat wil jij eigenlijk worden? Ontdek je droombaan

Denk jij wel eens na over wat je later wilt worden? Er zijn zoveel mogelijkheden om later je werk van te maken. Daarom is het leuk om alvast eens kennis te maken met een aantal van die beroepen. Want weten wat je wil begint met naar echte verhalen luisteren en ook door zelf vragen te stellen

Prins Carnaval vertelt

Vandaag kun je Prins Ruud I en Jeugdpreens Wes I van De Rogstaekers ontmoeten. Trek je carnavalskostuum aan en loop de leukste polonaise met prins Carnaval!

woensdag 7 februari

De wijkagent vertelt

Maak kennis met wijkagent Thijs Loven van de Politie Weert. Hij komt zelfs met de politieauto naar de bibliotheek!

Kom jij ook een kijkje nemen?

woensdag 6 maart

Brandweerman vertelt

Postcommandant Joey van de Kruijs van de Brandweer in Weert komt met de brandweerwagen naar de bieb. En wat doet de brandweer nog meer naast brand blussen? 

woensdag 3 april

De dierenambulance

Medewerkers van de Dierenambulance Midden-Limburg komen met een dierenambulance naar de bieb. Wat doen medewerkers van de dierenambulance? 

woensdag 8 mei

De militair vertelt

Bart van Vlodrop is Sergeant Majoor van de 105 Brugcompagnie binnen de Koninklijke Landmacht.
Hij vertelt je alles over zijn werk bij het leger.

woensdag 26 juni


Natalie Labarre Te gekke beroepen die echt bestaan

Weet jij al wat je later worden wilt? Denk ook eens aan te gekke beroepen als onderzeekok, professioneel slaper, kleurvoorspeller en een mummie-expert. Boek met korte weetjes, zoekopdrachten en veel stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12...

Bekijk dit boek


Mijn droombaan-boeken

Doe dit als je houdt van...

Waanzinnig werk

Werken met social media

  • Anita Nahta Amin Mode en beauty influencer

    Leer hoe je mode- en beauty-influencer wordt en hoe je carrière kunt maken met social media. Met kleurenfoto’s en -illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

  • Anita Nahta Amin Muziek influencer

    Leer hoe je muziek-influencer wordt en hoe je carrière kunt maken met social media. Met kleurenfoto’s en -illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek