Duik in de magie van boeken en beleef het samen in een leesclub! Verlies jezelf volledig in de betoverende wereld van verhalen en geniet nog meer van het lezen.

Ontdek op deze pagina bestaande leesclubs en leer hoe je zelf een leesclub kunt oprichten. Join the club!


Doe mee met een leesclub!

Literaire Leesclub

Leesclub Geschiedenis

Over de Literaire Leesclub

In deze leesclub ontdek je unieke werelden en thema's in recente Nederlandse literatuur (Libris genomineerden) van diverse genres. Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider, leidt de sessies.

Bekijk alle boeken en data

Leesclub Geschiedenis

De Leesclub Geschiedenis bespreekt zes keer per jaar een boek met een thema uit de geschiedenis. De titels worden in onderling overleg vastgesteld waarbij de leeslijst van Senia als uitgangspunt kan dienen. Bij deze titels kunnen leeswijzers besteld worden. De leeswijzers zijn niet gratis. 

Bekijk alle boeken en data

Open Leesclub

Ervaar de meerwaarde van een leesclub. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen!

Senia leesclubs bespreken samen zeven boeken per jaar, met evenveel bijeenkomsten. Groepen kiezen zelf locatie en tijdstip en variëren in genres van literatuur tot geschiedenis en kunst.

Bekijk de data, doe eens mee!

Wil je meedoen?

Wil je je aanmelden of meer informatie over deze leesclub(s)? Stuur dan een mail naar onze collega Anita van Zon (a.vanzon@bibliocenter.nl).


Een nieuwe of eigen leesclub!

Heb je een geweldig idee voor een thema of wil je een leesclub beginnen met mensen uit jouw dorp of van jouw leeftijd? Deel je idee met ons en wij helpen je om gelijkgestemden te vinden en een fantastische groep samen te stellen.

Stuur een mail naar onze collega Anita met daarin jouw idee of vraag.

Ik heb een leuk idee!

LEESCLUBBING!

DIY-boekenclubs voor jou en je vrienden!

LEESCLUBBING doe je helemaal zelf. Een echte boekenclub, maar dan hoe, waar en met wie jij wil. Wij zorgen voor de boeken, jij voor het clubje. Met steeds nieuwe spraakmakende boeken in 5 verschillende categorieën. Ontdek ze allemaal!

Binnenkort meer... Wil jij op de hoogte blijven? Laat hieronder jouw mailadres achter.

Laat mij weten!

Boekenpraat... Iets voor jou?

Ben je op zoek naar inspiratie? Praat samen met anderen in een ongedwongen sfeer over mooie boeken.

Meld je aan en loop binnen bij de Boekenpraat! Je bent welkom.

Lees meer