Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. En samen in een leesclub lezen is nog leuker. Op deze pagina lees je over de bestaande leesclubs en hoe je zelf een leesclub op kunt zetten.


Wat is een leesclub?

Een leesclub is een groepje mensen die bij elkaar komt om leuke boeken te lezen en deze vervolgens samen te bespreken. Je komt eens in de zoveel tijd bij elkaar om een boek, dat iedereen dan gelezen heeft, te bespreken. Dus leeservaringen worden uitgewisseld en er wordt discussie gevoerd over de thema’s. Dit kan in de bibliotheek of digitaal.

Er zijn allerlei soorten leesclubs. Zo zijn er leesclubs die een bepaald genre boeken bespreken, maar ook leesclubs met mensen van bijvoorbeeld ongeveer dezelfde leeftijd.

Een nieuwe of eigen leesclub!

Heb jij een leuk thema, of wil je een leesclub beginnen met inwoners van je eigen dorp, of met leeftijdsgenoten? Deel dan jouw idee met ons! Wij gaan op zoek naar andere fanatiekelingen en stellen zo een mooi groepje samen.

Stuur een mail naar onze collega Anita met daarin jouw idee of vraag.

Ik heb een leuk idee!

Boekenpraat... Iets voor jou?

Ben je op zoek naar inspiratie? Praat samen met anderen in een ongedwongen sfeer over mooie boeken.

Meld je aan en loop binnen bij de Boekenpraat! Je bent welkom.

Lees meer

LEESCLUBBING!

DIY-boekenclubs voor jou en je vrienden!

LEESCLUBBING doe je helemaal zelf. Een echte boekenclub, maar dan hoe, waar en met wie jij wil. Wij zorgen voor de boeken, jij voor het clubje. Met steeds nieuwe spraakmakende boeken in 5 verschillende categorieën. Ontdek ze allemaal!

Binnenkort meer... Wil jij op de hoogte blijven? Laat hieronder jouw mailadres achter.

Laat mij weten!


Doe mee met een leesclub!

Literaire Leesclub

Leesclub Geschiedenis

Leesclub Energie

Over de Literaire Leesclub

Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan, uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier. We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur (Libris genomineerden) in diverse genres en thema’s.  

De leesclub wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De leesclub begint met een introductie van schrijver en werk. Daarna wordt er een gesprek opgezet. Zo kunnen alle leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben, welke vragen zij erbij hebben. In de pauze is er koffie en thee. Na de pauze wordt er voorgelezen en daarna worden leeservaringen verder uitgewisseld en discussie gevoerd over de thema’s in een open, respectvolle sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.  

Leesclub Geschiedenis

De Leesclub Geschiedenis bespreekt zes keer per jaar een boek met een thema uit de geschiedenis. De titels worden in onderling overleg vastgesteld waarbij de leeslijst van Senia als uitgangspunt kan dienen. Bij deze titels kunnen leeswijzers besteld worden. De leeswijzers zijn niet gratis. 

Bekijk alle boeken en data van de Leesclub Geschiedenis

Wil je meedoen?

Wil je je aanmelden of meer informatie over deze leesclub(s)? Stuur dan een mail naar onze collega Anita van Zon (a.vanzon@bibliocenter.nl).