Passend Lezen

Lezen & luisteren

Passend Lezen Punt

Geniet je van mooie boeken maar wordt lezen moeilijker? Er zijn veel oplossingen op maat mogelijk. Denk aan grootletterboeken of luisterboeken. Meestal kun je deze gewoon lenen in je eigen bibliotheek.

Bibliocenter heeft in de bibliotheek in Weert een Passend Lezen Punt met materialen voor slechtzienden, blinden en dyslectici. Maar ook voor mensen met reuma, afasie of voor wie lezen simpelweg te vermoeiend is. 

Passend Lezen Punt in de bibliotheek

In dit Passend Lezen Punt vind je:

  • Grootletterboeken: hierin zijn de letters bijna twee keer zo groot als de letters in gewone boeken
  • Luisterboeken: dit zijn cd's met de gesproken versie van een boek
  • Daisy-roms: een speciaal soort luisterboek waarbij je het afspeeltempo zelf kunt bepalen. Nog een voordeel van een daisy-rom is dat er één compleet boek op één schijfje staat 
  • Daisy-spelers: speciaal apparaat om daisy-roms af te spelen
  • Andere leeshulpmiddelen zoals een leeslineaal of een leesstandaard

Bel voor advies met Marij Scholte, programmeur bij Bibliocenter. Zij is bereikbaar op woensdag en vrijdag via 088-2432000.

Passend Lezen Punt Bibliocenter

Passend Lezen voor bibliotheekleden: meer dan 80.000 gesproken boeken

Passend Lezen heeft een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Exclusief voor mensen met een leesbeperking. Om leesplezier en ontspanning te bieden. Om ervoor te zorgen dat je midden in het leven kan blijven staan. En om je op de hoogte te kunnen houden van de laatste ontwikkelingen. 

Bibliotheekleden kunnen gratis gebruik maken van de boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen.
Wil je ook kranten en/of tijdschriften in gesproken vorm ontvangen dan moet je apart lid worden van Passend Lezen. Dat kost € 30,- per jaar, dit is dan ook inclusief de boeken. 

Voor Passend Lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Meer informatie

Vraag gratis de wegwijzer 'Zo blijf je lezen' aan

Wil je meer weten over de diensten en mogelijkheden van Passend Lezen? Dan is er voor jou de gratis Wegwijzer Zo blijf je lezen! Dit is een handig digitaal informatieboekje waarin alle ins en outs over Passend Lezen zijn verzameld. Vraag de Wegwijzer nu gratis aan via deze link.


Websites voor meer informatie

Dedicon

Dedicon biedt oplossingen op maat voor blinden en slechtzienden, mensen met dyslexie of een motorische beperking. Door professionele voorlezers voorgelezen informatie, kranten, (school)boeken en tijdschriften. Maar ook digitale teksten voor voorleessoftware of dyslexiesoftware en hybride boeken waarbij lezen en luisteren worden gecombineerd.

Naar Dedicon

Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben.

Naar Visio