Tips voor jeugd

E-books lezen op je telefoon

Lees eens een e-book op je telefoon of tablet. We hebben een groot aanbod super leuke boeken voor kinderen en jongeren zoals 'Jip en Janneke' en 'Dikkie Dik' maar ook 'Twee wilde kleine heksen' en 'Het Nebula-mysterie'. Je kunt ze op elk moment lenen en je hoeft ze niet eens terug te brengen.

Naar e-books

De leukste luisterboeken

Wist je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Download de gratis app Online Bibliotheek op je tablet of smartphone en luister naar boeken van o.a. Carry Slee, Annie M.G. Schmidt, Jet Boeke, Marjet Huiberts en Ted van Lieshout.

Luister waar en wanneer je maar wilt en zelfs tot 10 titels tegelijk!

Naar luisterboeken

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.

Zo kunnen kinderen serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden. Inloggen doe je heel eenvoudig met je Bibliotheekaccount.

Naar Junior Einstein

Lezen voor de lijst

Een groot deel van de titels van 'Lezen voor de lijst' zijn ook als e-book of als luisterboek beschikbaar voor bibliotheekleden. Geen lid van de bieb? Dan maak je nu gebruik van een tijdelijke uitbreiding van de collectie van vrij beschikbare titels in de LuisterBieb-app. 

Doe ook gelijk de niveautest 12-15 of de niveautest 15-18 jaar.

Naar Lezenvoordelijst.nl

BereslimmeBoeken

Gemiddeld leren kinderen 2 à 3 nieuwe woorden per dag. Met BereslimmeBoeken leren kinderen in een half uur tijd maar liefst 5 à 6 nieuwe woorden.

Inloggen doe je met je bibliotheekpas. Veel plezier!

Naar Bereslim

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken (tekst gecombineerd met audio) lezen als leuker en makkelijker te ervaren.

Naar Yoleo

Voorleesfilmpjes

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken. Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim en SchoolTV.

Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle filmpjes. Handig en leuk!

Naar de voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is een online platform met voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier nieuwe voorleesfilmpjes online. De voorleesfilmpjes zijn een combinatie van het verhaal met de prenten en muziek.

Naar De Voorleeshoek

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Naar De Digitale Voorleestas

Gynzy

Een online oefenprogramma voor basisschoolleerlingen, waar je o.a. kunt oefenen met rekenen, spelling en woordenschat. Wil je je vorderingen bijhouden? Vraag dan bij jouw school om een inlog. Zonder inlog aan de slag kan natuurlijk ook. Vorderingen worden dan niet bijgehouden maar je kunt wel vanuit huis werken aan alle leergebieden. 

Naar Gynzy

Proefjes

Hoe maak je een regenboog? Hoe sterk is een ei? Is water bang voor ballonnen? Op proefjes.nl zijn de allerleukste proefjes te vinden die antwoord geven op bovenstaande én vele andere vragen. Kinderen vanaf 8 jaar maken zo op een leuke manier kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie.

Doe een proefje

Quiver | 3D kleurplaten app

De app Quiver combineert het fysieke kleuren van een kleurplaat met augmented reality. Kies een leuke kleurplaat, download de app Quiver op je smartphone, scan en je kleurplaat komt tot leven.Laat vogels zingen, vuurwerk ontploffen of je poppetjes lopen. Kies geluiden, verander kleuren en bewegingen. 

Naar Quiver

Kinderpodcasts

Het platform Kinderpodcasts biedt kinderen, ouders en media-opvoeders een veilig en vertrouwd aanbod gratis podcasts voor kinderen. 

Kinderen die naar podcasts luisteren, komen even helemaal los van hun scherm, tablet en smartphone. Resultaat: minder schermtijd, meer luisterplezier.

Naar Kinderpodcasts

Heutink voor thuis

Om te zorgen dat kinderen niet achter raken én om de verveling tegen te gaan, biedt Heutink voor thuis handige hulpmiddelen.

Van oefenboekjes tot knutseltips, dagplanningen en weekchallenges, rekenspelletjes, leerzame apps en tips voor quality time... Heutink voor thuis heeft niet stilgezeten!

Naar de tips van Heutink

Wat kinderen moeten weten

Wat is het coronavirus, en waarom heeft iedereen het erover? Dit toegankelijke en relevante e-book, dat is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler, beantwoordt deze en nog veel meer vragen.

Het biedt kinderen tussen de vijf en tien jaar én hun ouders of verzorgers heldere uitleg over het coronavirus en de gevolgen ervan.

Naar e-book

Nog meer tips?

We hebben nog meer tips voor jeugd.