Ontmoet Schrijvers Online

Altijd al een schrijver willen interviewen?

Welkom bij Ontmoet Schrijvers Online! Een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij de biebs online bekende schrijvers ontvangen. Een lokale interviewer vraagt hen het hemd van het lijf. 

In gesprek met...

Schrijver Elfie Tromp ging tijdens de laatste editie van Ontmoet Schrijvers Online in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Kijkers konden tijdens deze livestream zelf ook vragen stellen. Verder werd er voorgedragen door de aanwezige schrijvers en dichters.


Over de schrijvers

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut Nathan Sid uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres en waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman KliFi is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono werd dit jaar met haar debuutroman Confrontaties genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salomé zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling.
Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

Maxime Garcia Diaz

Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel Het is warm in de hivemind.


Bekijk interviews van vorige edities van Ontmoet Schrijvers Online

Judith Koelemeijer

Over Judith

Helaas is het interview niet terug te kijken.

Paulien Cornelisse

Over Pauline

Helaas is het interview niet terug te kijken.