Poëzieweek

Van 28 januari t/m 3 februari

Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media, … Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari.


Ontmoet Dichters Online

Een avond met jouw favoriete dichters

Als afsluiting van de Poëzieweek 2021 (28 januari tot en met 3 februari) organiseerde Probiblio in samenwerking met bibliotheken op donderdagavond 4 februari de poëzieavond Ontmoet Dichters Online. Een avond met voordrachten, interviews en de mogelijkheid om vragen te stellen.

De presentatie van de avond was in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.


Poëzie activiteit Basisschool

Winnaar poëzie activiteit Basisschool De Sleye te Heel

Speciaal tijdens de Poëzieweek hebben kinderen van de bovenbouw van basisschool De Sleye te Heel een poëzie activiteit gevolgd van leesconsulent Daisy.

Deze activiteit was gebaseerd op gedichten uit de bundel Wat
je moet doen als je over een nijlpaard struikelt
van Edward van de Vendel. Aansluitend zijn de leerlingen zelf met poëzie aan de slag gegaan en hebben prachtige gedichten gemaakt.

Van alle inzendingen is er uit eindelijk 1 winnend gedicht
gekozen. En dat is het gedicht: Wat je moet doen als je je verveelt van Tren van den Heuvel. Het gedicht is zeer humoristisch, vol fantasie en knap geschreven.

Tren van harte gefeliciteerd!

Poëzieweek 2021

Top 10 Poëzie voor kinderen

Poëzie is echt niet alleen leuk voor volwassenen. Deze bundels voor kinderen leen je gewoon bij Bibliocenter. Zo laat je ze op een leuke manier kennismaken met gedichten.

Meer gedichten en versjes


Poëzie

Poëzieweek is een mooie gelegenheid om eens een gedichtenbundel open te slaan. Poëzie inspireert en verbindt en dat is precies wat we nu nodig hebben!