Over de Stadsdichter

De Stadsdichter van Weert wordt gekozen voor de periode van twee jaar. Het is een eretitel waarbij je in Weert de poëzie dichter bij de mensen brengt.

Er wordt van je verwacht dat je gedichten schrijft en voordraagt bij belangrijke gebeurtenissen in de stad. De Stadsdichter schrijft jaarlijks minimaal zes gedichten, geïnspireerd op actuele gebeurtenissen of bijzondere momenten die in Weert plaatsvinden. Een Stadsdichter zorgt ervoor dat mensen op verschillende momenten in het jaar in aanraking komen met dichtkunst. Een Stadsdichter kan zorgen dat (moeilijk bespreekbare) maatschappelijke thema’s bespreekbaar worden gemaakt.

Poëtische bijdrage over de stad

Minimaal zes keer per jaar komt de Stadsdichter gevraagd of ongevraagd met een poëtische bijdrage over de stad, haar inwoners, gebeurtenissen of actuele onderwerpen. Deze gedichten kunnen worden voorgedragen tijdens speciale evenementen, vieringen, herdenkingen en andere gelegenheden om de culturele identiteit van de stad te versterken en te reflecteren op lokale thema's. Minimaal drie keer per jaar doet de Stadsdichter dit zelf.

Salma Ali Stadsdichter in 2024 en 2025

Op poeziëdag, 25 januari 2024, is Salma Ali door een vakjury gekozen uit vier kandidaten tijdens een finale bij Bibliocenter. In 2024 en 2025 zal zij als Stadsdichter Weert verrijken met haar werk.


Ga terug