Tegenlicht meet-up Weert

Praat en luister mee bij de VPRO Tegenlicht Meet Up

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de wereld van politiek, wetenschap, maatschappij, technologie en economie.


Thema: Ik ben journalist. Ik ben journalist?

Waar: Theater de Huiskamer Te Weert 
Wanneer: 14 september, 20:00 uur

Praat en luister mee tijdens de Tegenlicht Meet-up ‘Trust Me, I’m a Journalist’.

We gaan het hebben over herstel van het vertrouwen in de journalistiek, het belang van lokale kritische nieuwskanalen, die dichtbij het vuur staan. En de rol die we als burgers zelf kunnen spelen. 

Je kunt de aflevering hier vooraf kijken. 

Meld je aan

Tegenlicht Meet Up

VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. In 2023 is het overkoepelende thema radicale hoop. Daarmee haken we meer dan ooit aan op de crises die elkaar in rap tempo opvolgen met alle gevolgen van dien: mensen verliezen hoop, de kloof tussen arm en rijk wordt groter, de sfeer in het land is soms grimmig te noemen.

Maar zoals altijd zijn er ergens mensen die het heft in eigen hand nemen en die bezig zijn met verandering en oplossingen. Onvermoeibaar, strijdlustig, radicaal. En daar gaat Tegenlicht over. Dat inspireert, geeft hoop en leidt tot nieuwe perspectieven.   

Bekijk hier alle meet-ups

De bieb en de Huiskamer

De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig.

De Tegenlicht Meet Up vindt plaats in Theater De Huiskamer (Wilhelminasingel 10B) en is gratis bij te wonen. Je moet je van tevoren wel even aanmelden, zodat we weten hoeveel stoelen we zullen klaarzetten. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. 


Meld je aan als Tegenlicht-vrijwilliger

Fan van Tegenlicht MeetUp? Meld je dan aan als vrijwilliger om dit mogelijk te blijven maken.

We zoeken nog mensen die ons helpen bij de voorbereidingen op de dag van de Meet-Up zelf (donderdagmiddag en donderdagavond). 


Terugblikken

Thema: Race om de super batterij, 8 december

Samen verkenden we de de nieuwe opslagmogelijkheden en wat dat voor jou en jouw omgeving betekent. Daarbij schoven ook Cees van Nimwegen (uitvinder Cesar Energy Storage) en Vincent Dekker (journalist en columnist Trouw ‘Vincent wil zon’) aan als gast.  

Deze meet-up was powered by de bibliotheken in Limburg.

Bekijk hier de video

Thema: De Kloofdichters 31 januari

Tegenlicht onderzocht de kloof aan de hand van drie grondrechten op het gebied van wonen, volksgezondheid en onderwijs. Ron Meyer, directeur Nationaal Programma Heerlen Noord, vertelde over zijn aanpak hierin in Heerlen. In samenwerking met de Weerter Minima Groep deelden we ervaringen en gingen we op zoek naar hoopvolle ontwikkelingen in Weert en omgeving.  

Bekijk hier de VPRO uitzending

Thema: Stem van de natuur, 6 april

Informatie volgt.


Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliocenter, Theater de Huiskamer en de VPRO.