Vakantielezen

Met het programma Vakantie-lezen willen we kinderen in groepen 3 en 4 aanmoedigen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Of je nu op de camping bent, in de tuin zit, aan het strand bent of op de trampoline springt, overal kun je genieten van boeken.

Ga deze zomer mee op avontuur!

Ga mee op reis naar 6 bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ze bestaan echt! Ontdek het zelf en ga mee op reis!


Hoe de reis begint... met een zeer gevaarlijk boek!


Ga mee op reis naar Avonturenland!

Dat klinkt best spannend toch? En Avonturenland is echt wel spannend, want Meral en Jop komen terecht in een doolhof van planten met dikke bladeren en stekels. Als dat maar goed afloopt... Reis snel mee naar Avonturenland dan kom je erachter wat Meral en Jop allemaal meemaken op hun reis.

Reis naar Avonturenland


Vakantielezen in de bieb!

Doe mee met de Speurtocht

Doe mee aan de speurtocht in de bieb en krijg het Vakantielezen miniboekje met een extra verhaal van Meral en Jop cadeau! In de bibliotheek hangen posters met vragen, raadsels en spellen.

Deze speurtocht wordt gehouden in de bibliotheek van Weert, Nederweert, Heel en Heythuysen en kan zelfstandig worden uitgevoerd door kinderen en/of gezinnen. Volg de pijlen en voer de opdrachten uit!

Vakantielezen thuis!

Meer boekentips!

We hebben meer leuke boekentips voor je op een rijtje gezet. Dus wil je nog een keer lachen in lachland of wil je meer sprookjes lezen? Ontdek de tips!

Naar vakantielezen.nl

Doe mee met de winactie!

Als je alle verhalen hebt gelezen en alle schatten hebt gevonden, kun je ook nog een prijs winnen! Lees snel wat de prijzen zijn en hoe je mee doet!

Meer info over de winactie

Wekelijkse video's

Wist je dat je Vakantielezen ook te volgen is op YouTube? Iedere week komt er een nieuwe video online met extra (taal)spellen voor in de vakantie.

Naar YouTube