Kijk, luister en leer online

Jeugd 12-18 jaar

Kijk, luister en leer online

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord van je bibliotheekabonnement. 

Let op: Als je voor het eerst een bron wilt gebruiken, kan het zijn dat je je even bij ons moet registreren. Dat doe je hier: www.onlinebibliotheek.nl/registreren >


Online Skills

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Theorie-examen oefenen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Zoek en vind historische info

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher

Lezen met dyslexie

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Informatiepunt voor jongeren

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar? Dan heb je digitale zaken te regelen bij allerlei organisaties. Digidingen-desk helpt je daarbij. Je vindt er thema's met handige filmpjes, zoals:

  • DigiD aanvragen en gebruiken
  • Loonheffing terugvragen van je bijbaan
  • Zorgverzekering en zorgtoeslag regelen
    Rijbewijs aanvragen
  • Studiefinanciering regelen
  • Bank- en geldzaken regelen

Bekijk alle thema's op Digidingen-desk.nl

E-books en luisterboeken

Ga op zoek naar jouw favoriete boeken, om digitaal te lezen of te luisteren!

Naar e-books en luisterboeken