BoekStart

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Wat is het BoekStartkoffertje?

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek bij jou in de buurt, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Bezoek hierna de BoekStarthoek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

Download de gratis BoekStart VoorleesApp

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt meedoen met maandelijke acties  en zelfs een voorleeswekker zetten!


BoekStartcoach en BoekStart op de kinderopvang

BoekStartcoach

Maak kennis met onze BoekStartcoach: "Ik kom vanuit de bibliotheek en ik ben er voor ouders met heel jonge kinderen. Tijdens de spreekuren van het consultatiebureau in Heythuysen zal ik regelmatig aanwezig zijn. Je bent van harte welkom voor tips en advies om (het plezier in) voorlezen te ontdekken. Want... Hoe meer je voorleest, hoe beter je kind in taal wordt. En dat vooral bij baby's. Ook kun je met mij een afspraak maken om samen met jou de bibliotheek in je eigen buurt te bezoeken."

Contact: Maartje Jansen-Geene m.jansengeene@bibliocenter.nl / 088 2432002

Gerichte voorleesondersteuning
De BoekStartcoach bezoekt het consultatiebureau en helpt de jeugdarts en -verpleegkundige door met ouders te praten en speciale hulp te bieden bij voorlezen. Hierdoor ontstaat een sterke band tussen de BoekStartcoach en ouders, en wordt de coach een bekend gezicht, ook in de bibliotheek. We starten met de BoekStartcoach in de gemeente Leudal.

De BoekStartcoach is een samenwerking tussen Kunst van Lezen, Jeugdgezondheidszorg en Bibliocenter.

Boekstart in kinderopvang

'Boekstart in de Kinderopvang' gaat verder waar 'Boekstart voor baby’s' stopte. Het doel is om dreumesen en peuters via zowel kinderopvang als de bibliotheek in contact te brengen met boeken en voorlezen.

Dat gebeurt door een aantrekkelijke leeshoek in de kinderopvang te creëren in samenwerking met de bibliotheek, een verzameling geschikte boekjes op te bouwen, de kennis van pedagogisch medewerkers te vergroten en ouders erbij te betrekken. Dit alles om meer voorleesmomenten thuis te creëren en ouders vertrouwd te maken met wat de bibliotheek te bieden heeft.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Maartje Jansen-Geene 088-2432002 / basisonderwijs@bibliocenter.nl.


De leukste voorleesboekjes voor baby's, peuters en kleuters

Bekijk meer boeken