BoekStart

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Wat is het BoekStartkoffertje?

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek bij jou in de buurt, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Bezoek hierna de BoekStarthoek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

Download de gratis BoekStart VoorleesApp

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt meedoen met maandelijke acties  en zelfs een voorleeswekker zetten!


BoekStartcoach en BoekStart op de kinderopvang

BoekStartcoach

Maak kennis met onze BoekStartcoach: "Ik kom vanuit de bibliotheek en ik ben er voor ouders met heel jonge kinderen. Tijdens de spreekuren van het consultatiebureau in Heythuysen zal ik regelmatig aanwezig zijn. Je bent van harte welkom voor tips en advies om (het plezier in) voorlezen te ontdekken. Want... Hoe meer je voorleest, hoe beter je kind in taal wordt. En dat vooral bij baby's. Ook kun je met mij een afspraak maken om samen met jou de bibliotheek in je eigen buurt te bezoeken."

Contact: Maartje Jansen-Geene m.jansengeene@bibliocenter.nl / 088 2432002

Gerichte voorleesondersteuning
De BoekStartcoach komt op het consultatiebureau en ondersteunt de jeugdarts en- verpleegkundige door met ouders in gesprek te gaan en gerichte voorleesondersteuning te bieden. Zo bouwt de BoekStartcoach een nauwe band op met ouders en wordt de coach een vertrouwd gezicht, ook in de Bibliotheek. We starten met de BoekStartcoach in gemeente Leudal.

De BoekStartcoach is een samenwerking tussen Kunst van Lezen, Jeugdgezondheidszorg en Bibliocenter.

Boekstart in kinderopvang

'Boekstart in de Kinderopvang' is een vervolg op 'Boekstart voor baby’s'. Via de kinderopvang én de bibliotheek worden ook dreumesen en peuters in aanraking gebracht met boeken en voorlezen. Daarbij is het volgende van belang: in samenwerking met de bibliotheek wordt gezorgd voor een aantrekkelijke leesplek in de kinderopvang, er wordt een startcollectie geschikte boekjes opgebouwd, de deskundigheid van pedagogisch medewerkers wordt verhoogd en ouders worden erbij betrokken. Dit zodat er thuis ook meer voorgelezen wordt en zij bekend raken met de mogelijkheden van de bibliotheek

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Maartje Jansen-Geene 088-2432002 / basisonderwijs@bibliocenter.nl.


De leukste voorleesboekjes voor baby's, peuters en kleuters

Bekijk meer boeken