Voortgezet onderwijs

Voor het onderwijs

Met ons aanbod voor het voortgezet onderwijs, zet Bibliocenter de ‘leesloopbaan’ van leerlingen voort die met het voorschoolse aanbod is gestart. Wij bieden een ruime variatie aan klassikale activiteiten in de bibliotheek of op school, meestal onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. Leesplezier en mediawijsheid staan daarbij centraal.

Lespakketten

Alle activiteiten sluiten aan bij de leeftijd, het niveau en de interesses van de leerlingen. En natuurlijk op de kerndoelen in het voortgezet onderwijs. Het zijn complete lespakketten die weinig tijd en voorbereiding van de docent vergen. 

Daarnaast is het mogelijk om een aanbod op maat samen te stellen.

Schoolabonnement

Met een schoolabonnement voor scholen in Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, kun je materialen voor 6 weken lenen.

Ook kan de docent samen met de leerlingen gedurende het schooljaar de bibliotheek bezoeken.

Lees hier meer


Projecten

Hieronder vind je een overzicht van onze projecten voor het voortgezet onderwijs. Heb je belangstelling voor een project of wil je graag meer informatie, neem dan contact op met  Anouk Driessen: a.driessen@bibliocenter.nl.

Doe je digiding!

'Doe je digiding!' is de online lesomgeving voor jongeren en de digitale overheid. Hiermee leren leerlingen hoe ze zelfstandig hun digitale overheidszaken regelen.

Lees meer

Rap that book!

Rap that book! is een leesbevorderingsproject dat jongeren aanspreekt. Leerlingen worden door middel van rappen enthousiast gemaakt voor het lezen van een boek.

Lees meer

B/slash

Het project B/Slash is ontwikkeld om jongeren uit de bovenbouwklassen met plezier te laten lezen. In de Slash-serie vertellen jongeren waargebeurde verhalen en die zijn opgetekend door een jongerenschrijver.

Lees meer

Read2Me!

Read2Me! is een landelijk voorleesproject voor brugklassers waarbij de leerlingen elkaar voorlezen uit de nieuwste jongerenboeken.

Lees meer

Troostkoffer

Voor jongeren kan de puberteit een verwarrende tijd zijn. Verlies je in die periode ook nog eens een dierbaar persoon, dan lijkt de chaos compleet.

Lees meer