Voor werkzoekenden

Voor jou

Deelnemen aan de maatschappij en werk hebben is voor iedereen belangrijk. Bibliocenter ondersteunt werkzoekenden met een speciaal aanbod van Walk&Talk bijeenkomsten, cursussen, informatie, werkplekken en boeken.


Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten?

En ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Dat kan elke derde maandag van de maand tijdens de Walk&Talk bij Bibliocenter Weert.

Wat is een Walk&Talk?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan verandert er veel. Daarbij kan iedereen wel wat hulp gebruiken en het geeft vaak ook een goed gevoel om juist een ander te kunnen helpen met jouw ervaring. In een ongedwongen sfeer maak je kennis met elkaar en er staat elke Walk&Talk een thema centraal.

Bijvoorbeeld hoe profileer je je op de arbeidsmarkt of hoe ga je op een positieve manier om met stress. De Walk&Talk heeft als doel herkenning en inspiratie te bieden tijdens je zoektocht naar werk. Het is een concept van Debbie Heijne, de Levende Sollicitatiegids.

Bekijk hier alle data

Webinars

Elke zoektocht naar werk is anders. De één zoekt een baan met meer uitdaging, de ander wil ‘gewoon graag aan de slag’. Wat voor jouw zoektocht de beste aanpak is, ontdek je in de praktijk. Dat hoef je niet alleen te doen! Tijdens Walk&Talk Online krijg je tips & tricks van Debbie Heijne (bedenker Walk&Talk) én van je collega-werkzoekers. 

De bijeenkomsten zijn altijd op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Op de dag vóór de online sessie worden de inloggegevens verstuurd. Deze bijeenkomsten worden je (kosteloos) aangeboden.

Bekijk hier alle webinars

Contactpersoon

Heb je vragen over Walk&Talk? Neem dan contact op met Suzanne Wolter: s.wolter@bibliocenter.nl


Bekijk het interview met een Walk&Talk deelnemer


Spreekuur Leerwerkloket

Leerwerkloket Midden-Limburg is hét startpunt voor al je vragen over leren en werken.

De adviseurs geven onder andere loopbaan- en arbeidsmarktadvies, nemen competentietesten af, helpen bij het maken van een cv en bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Ook geven zij groepsvoorlichting en bouwen mee aan totstandkoming van regionale leerwerktrajecten met ondernemers.

Elke tweede dinsdag van de maand.

Bekijk hier alle data

Spreekuur loopbaanbegeleiding

Zoek je een baan of wil je van loopbaan veranderen? Misschien benut je je talenten niet optimaal of is de flow uit je werkleven en is het tijd voor verandering.

Wil je hulp bij het schrijven van een onderscheidende sollicitatiebrief of bij de voorbereiding op een sollicitatie-gesprek? Tijdens dit gratis online spreekuur staat Myra Fens, coach, je bij met advies. 
Wil je gebruik maken van het spreekuur loopbaanbegeleiding? Dat kan nu online via WhatsApp, per mail of via Skype!

Bekijk hier alle data

Wekelijks ondernemersspreekuur

Ben je ZZP-er, wil je een bedrijfje opstarten of ben je een kleine zelfstandige? En heb je vragen over het ondernemerschap? Maak dan een afspraak voor het gratis ondernemersspreekuur, elke maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek Weert. 

Neem dan rechtstreeks contact op met Hans Holtus via telefoonnummer 06-53160176 of stuur een mail naar hans.holtus@ondernemersklankbord.nl.

Bekijk hier alle data


Ik heb tijdelijk werk gevonden. Dus ik dacht, dat is leuk om te laten weten. Mocht ik straks weer zonder zitten, dan zie je me wel weer verschijnen!

— Karin


Boekentips voor werkzoekenden

Computercursus Digisterker

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis computercursus Digisterker helpt je op weg. 

Lees meer

Computercursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer? Ga dan nu aan de slag met de computercursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. 

Lees meer

Ontwikkel jezelf

Dagelijks gratis online trainingen en webinars over solliciteren en ondernemerschap. Het aanbod is gratis. Voor in-between-jobbers of als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vragen: telefoon: 06 40 86 19 25
e-mail: info@jobon.nl  

Ga naar JobOn