Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 51)

 • Gezamenlijke aanpak in Leudal van laaggeletterdheid Bekijk details

  15 september 2022

  De gemeente Leudal wil laaggeletterden helpen. Laaggeletterden hebben moeite met lezen en schrijven. Om de gezamenlijke inzet en aanpak te bekrachtigen, werd op 12 september het Leudals Taalakkoord door alle partners ondertekend. Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven, Synthese en de gemeente zetten hier gezamenlijk de schouders onder.

 • Geniet van de zomer! Bekijk details

  1 juli 2022

  Ook tijdens de zomervakantie kun je bij Bibliocenter terecht voor een spannende thriller, romantische film of sporttijdschrift. Veel biebs zijn normaal geopend.

 • Schrijfwedstrijd Bekijk details

  16 juni 2022

  Wat betekent de bibliotheek voor jou? De bibliotheek is een bijzondere plek. Je kan er van alles! Van boeken lenen en meedoen aan cursussen tot debatteren. Is de bibliotheek voor jou ook zo bijzonder? Klim in de pen en vertel ons waarom.

 • Hulp bij lezen, schrijven en digitale vaardigheden Bekijk details

  1 juni 2022

  Wisselen van zorgverzekering, reageren op een brief van een overheidsinstantie of een computer gebruiken. Niet iedereen vindt dat even gemakkelijk. Heb je een vraag? Kom naar Bibliocenter.

 • Gezocht: Voorleesvrijwilligers voor de bibliotheek in Stramproy Bekijk details

  27 mei 2022

  Voorlezen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie van kinderen, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Vind je het leuk om op woensdagmiddag bij Bibliocenter Stramproy voor te lezen aan kinderen tussen 3 en 8 jaar? Kom dan ons voorleesteam versterken.

 • Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg Bekijk details

  27 mei 2022

  Donderdag 19 mei kwamen bestuurders van gemeenten, maatschappelijke partners en werkgevers uit Midden-Limburg samen voor de kickoff van het Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg. Samen gaan zij aan de slag om inwoners die moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden te bereiken en te motiveren.

 • Gezocht: Taalvrijwilliger Open Inloop Bekijk details

  13 januari 2022

  Bibliocenter zoekt een vrijwilliger die wil helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal in de bibliotheek in Weert.

 • Het Decembergevoel van Maasgouw Bekijk details

  24 december 2021

  Lisette Ratering, Hans Sloove en Wil Hecker, namens de vrijwilligers van Heel, namen gisteren de waardecheque aan van 'Het Decembergevoel van Maasgouw'.

 • Lockdown t/m 14 januari: Bibliotheken blijven open Bekijk details

  20 december 2021

  Er is sinds 19 december een nieuwe lockdown die tot en met 14 januari 2022 duurt. De bibliotheken blijven gewoon open, om boeken te lenen en terug te brengen, om te studeren, lezen of werken.

 • Nieuws over het Kindcentrum Leudal-West Bekijk details

  9 december 2021

  Lees in onderstaande nieuwsbrief over het proces rondom het nieuwe Kindcentrum in gemeente Leudal. Dit is een fusieschool van de kernen Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter, waar ook Bibliocenter een plekje in krijgt.

Paginanavigatie